Уникални спагети Бързо, лесно, вкусно

spageti-kolbas-domati

Необходими Продукти

  • спагети – 1 пакет
  • доматен сос – 1 – 2 бурканчета готов
  • наденица – 1 – 2 бр.
  • сирене – 1 бучка

Приготвяне на Уникални спагети Бързо, лесно, вкусно

Размерът на спагетите е хубаво да е 7, 8 или 9, от което се определя дебелината им. Слагате в тенджера обилно количество вода, след което я поставяте на котлона докато заври. След това слагате малко сол (около половин супена лъжица) и олио (препоръчвам зехтин, стават по-вкусни). Това се прави с цел да не се слепват.

Прибавете спагетите, като целият пакет е доста – за 4-ма възрастни и още 2-3 порции допълнително, ако имате малки деца, сложете малко повече от половината спагети. Когато ги поставяте в тенджерата ги дръжте перпендикулярно в сноп и ги сложете в центъра, след което ги пуснете и оставете да се разстелят като слънце.

Изчакайте малко да слегнат и след като омекнат, ги разбърквайте периодично.

Докато спагетите се приготвят, вземете 1 или 2 наденици, обелете, нарежете на кръгчета и препечете.

Сосът е лесен – вземате 1 или 2 бурканчета доматен сос (има и пикантни, и готови с подправки), сложете го на другия котлон и загрейте, като не пускайте котлона на максимум. Хубаво е да го бъркате периодично, за да не загори. Може да поставите подправки по ваше усмотрение (каквото децата ви и вие предпочитате).

Сиренето като грамаж е по ваша преценка.

След като изключите спагетите, изцедете ги с гевгир или с капака на тенджерата. В предварително приготвени чинии (хубаво е да са по-дълбоки) наредете кръгчета наденичка, поставете отгоре спагети, залейте със сос равномерно и надробете сирене на ситно отгоре.

Воаля и сте готови. Добавете и някакво свежо сокче за децата Ви и вино за вас.

Снимка: gotvach.bg   Източник: gotvach.bg